Slopestyle finale Burton European Open 2014

Sobotnemu Slopestyle finalu tekmovanja Burton European Open je bilo vreme precej bolj naklonjeno in tekom dneva so oblaki le redko prekrili sonce. Organizatorji so brez težav lahko speljali dve serije, kjer je med šestimi dekleti slavila domačinka Derungs Isabel, med šestnajstimi tekmovalci pa se je najbolje odrezal Norvežan Brage Richenberg, ki se je do zmage prebil z najboljšimi uvrstitvami v kvalifikacijah in polfinalu.

image

Med ženskami se je najbolje odrezala domačinka Isabel Derungs, ki je upravičila status favoritke, pridobljen po zmagi v kvalifikacijah. Presenetljivo se je na drugo mesto z najboljšo tretjo serijo uspela uvrstiti Japonka Onitskua Miyabi, tretja pa je bila še ena Švicatka Elena Könz. Američanka Julia Marino in Finka Merika Enne sta zasedli preostali dve mesti, med tem ko je Finska predstavnica Enni Rukajärvi finalni nastop odpovedala.

image

image

V moški seriji so zaradi večjega števila tekmovalcev izvedli dve seriji in 21-letni Norvežan Brage Richenberg je z najboljšim rezultatom obeh serij gladko osvojil zmago. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila njegova rojaka Aleksander Ostreng ter Mons Roisland. Četrto mesto je pripadlo Samu Hulbertu iz ZDA, peti pa je bil Šved Kevin Backstrom. V včerajšnjem pol finalu drugouvrščeni Seth Hill je osvojim sedmo mesto.

image

image

Zadnji tekmovalni dan je Burton European Open ponudil še finalno odločitev v Halfpipu, kjer je nastopil tudi slovenski predstavnik Tim-Kevin Ravnjak!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

This entry was posted in Snowboarding. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>