4. dan BEO: Presenetljiva razpleta v obeh Halfpipe finalih

Napisala: Nina Goršič

Danes sta se v Laaxu na Burton European Open-u odvijali res senzacionalni finalni odločitvi v halfpipu. Prvaka sta povsem nepričakovano postala 16-letna Američanka Arielle Gold ter dve leti mlajši Japonec Ayumu Hirano. Oba sta suvereno opravila s konkurenco in zmago odnesla branilcema naslova Kelly Clark in Iouriju Podladtchikovu. Tim-Kevin Ravnjak se je uvrstil na 11. mesto.

image

Po nenaklonjenem vremenu v prejšnjih dneh se je današnji tekmovalni dan začel s finalnim halfpipe nastopom deklet. Med šestimi finalistkami se je znašla le ena Švicarka, ostale pa so bile Američanke. 16-letna Arielle Gold, je izzvala favoritko Kelly Clark in izvedla Method Air, Frontside 540 with Stalefish Grab, Backside 540 Mute Grab – Frontside 720 Indy Grabter Cab 900 Mute Grab. S tem je vrgla palico prej vodilni rojakinji, ki pa se po padcu pri prvem triku (sicer Frontside 900), ni več mogla boriti za zmago. Ellery Hollingsworth si s tretjim mestom priborila svoje prve stopničke na 6Star tekmovanjih in se jih seveda močno razveselila. Zmagovalka je po tekmi povedala: “Navdušena sem, to je moja prva zmaga na 6Star tekmovanju in zares je nisem pričakovala. Ko smo začele, so bili pogoji precej težki in zahtevni, ampak sedaj sem noro zadovoljna, kar ne morem verjeti, da mi je uspelo!”.

image

Sledil je moški halfpipe finale, kjer je zmago, nepričakovano osvojil komaj štirinajstletni Japonec Ayumu Hirano. V zadnji seriji je izvedel visok Method Air, Frontside 1080 Tail Grab – a Cab 1080 Nose Grab, Double Cork 1080 Double Grab ter zaključil z Haakon Flip 720. Njegov odličen stil je zagotovo pripomogel k zmagi, saj je vse izgledalo zelo lahkotno, kljub temu, da je to komaj njegova druga sezona na 6Star tekmovanjih pa je v halfpipu deloval kot izkušeni tekmovalec. Na drugo mesto se je uvrstil favorit Iouri Podladtchikov tretji pa je bil Scotty Lago, ki je s tem prevzel prvo mesto v halfpipe točkovanju World Snowboard Tour-a. Današnji zmagovalec se je v skupnem seštevku prebil na četrto mesto, od koder bo imel priložnost napasti zmagovalni oder, na naslednjih dveh tekmovanjih Burton US Open in na zaključku Toura v Oslu na The Arctic Challenge-u. Edini Slovenec na tekmovanju, Tim-Kevin Ravnjak je finalne nastope končal na 11. mestu.  

image

Sicer sramežljiv Japonec je po tekmi povedal: “Zelo sem zadovoljen z vožnjo, ki sem jo pokazal danes. Dobre rezultate sem dosegel v prav vseh tekmovanjih World Snowboard Tour-a v tej sezoni in poskusil bom ohraniti to formo. Mogoče mi uspe zmagati tudi v skupnem seštevku halfpipe World Snowboard Tour-a.”

image

Trenutno vodilni v teh razvrstitvi, danes tretje uvrščeni Scotty Largo je po tekmi dejal, da je bil današnji nastop najbolje, kar je lahko pokazal na današnjem tekmovanju, saj je bil halfpipe zelo počasen. Seveda pa ni skrival navdušenja, nad vodstvom v skupnem seštevku.

image

V ženskem skupnem seštevku Halfpipe World Snowboard Tour-a se na zadnjem tekmovanju Burton US Open ki bo v Vailju v Coloradu obeta ogorčen boj med trenutno vodilno Kelly Clark in današnjo zmagovalko Arielle Gold.

image

image

image

image

This entry was posted in Dogodki, Freestyle, Reportaže, Snowboarding, Tekmovanja, Tujina. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>