1. dan BEO: Težave z vremenom in uspešno izpeljan moški polfinale v Halfpipu

Napisala: Nina Goršič

Po obilnem sneženju, ki je omogočil odličen “powder dan”, je bilo pred začetkom 14. Burton European open-a, ki ga sponzorirata Mini in Nokia, največji izziv razno vreme.  Za kvalifikacije kategorije slopestsyle in halfpipe se je na največjem evropskem dogodku na snegu prijavilo okrog 200 tekmovalcev iz 12 držav. Organizatorjem je največ težav povzročalo vreme, saj so morali slopstyle tekmovanje preložiti na jutri. Tekmovalci so se tako lahko pomerili le v halfpipu, kjer nas je z uvrstitvijo v finale razveselil Tim-Kevin Ravnjak.

image

Na Crap Sogn Gionu, kjer je potekalo moško slopestyle tekmovanje se je vreme hitro spreminjalo in s kombinacijo močnega vetra preprečilo drugi del tekmovanja, zato so uspelo izpeljati le prvi del kvalifikacij.

image

Halfpipe tekmovanju je kazalo bolje, saj se je vse odvijalo po urniku. Jutranjim kvalifikacijam je sledil polfinale, kjer so se združili kvalificirani tekmovalci in trenutno najboljši snowboarderji na svetu v tej kategoriji. Američan Luke Mitrani je vprem delu prepričljivo zmagal z oceno 92.33 točk, na drugem mestu pa je končal branilec zmage iz lanskega Burton European open-a in aktualni svetovni prvak v halfpipu Iouri Podladtchikov. Komaj 16 letni Švicar David Hablützel, ki je bil na tem tekmovanju leta 2011 mladinski halfpipe prvak, je zasedel tretje mesto. v drugem delu tekmovanja je zmaga pripadla Francozu Arthurju Longu z odlično vožnjo, ki mu je prinesla 95.00 točk. Na drugo mesto se je uvrstil 17 letni švicarski tekmovalec Lucien Koch, tretji pa je bil Američan Matt LadleyV petek, 8. februarja se bodo torej omenjeni tekmovalci v velikem finalu pomerili s preostalimi tekmovalci, ki so se uvrstili v finale: Tim-Kevin Ravnjak (Slovenija), Taylor Gold (ZDA), Johann Baisamy (Francija), Scotty Lago (ZDA), Ryo Aoki (Japonska) ter Ayumu Hirano (Japonska).

image

Tim-Kevin je po tekmovanju za Filtrmag povedal: “Danes je potekalo tekmovanje v disciplini half pipe, kjer je v kvalifikacijah nastopilo pribljižno 80 tekmovalcev iz celega sveta. V pol finale sem se kvalificiral kot 2. izmed njih. Sledil je polfinalni nastop kjer se nam je pridružilo se 11 “povabljenih” tekmovalcev. Vreme nam ni bilo ravno namenjeno, močni sunki vetra in pa visoka oblačnost sta oteževala razmere za vse riderje. Sam sem se tudi v polfinalu odločil za isti run kot v kvalifikacijah in si s tem prislužil mesto v finalu. Zelo zadovoljen sem s potekom današnjega dneva in seveda v petek upam na najboljše!”

image

Rezultati polfinala Halfpipe moški:

Heat #1

1. Luke Mitrani, USA, Volcom, 92.33
2. Iouri Podladtchikov, SUI, Quiksilver, 89.00
3. David Hablützel, SUI, Burton, 88.33
4. Taylor Gold, USA, Burton, 87.33
5. Johann Baisamy, FRA, Billabong, 87.00
6. Scotty Lago, USA, Flow, 86.33
7. Ryo Aoki, JPN, Yonex, 83.67

Heat #2

1. Arthur Longo, FRA, Volcom, 95.00
2. Lucien Koch, SUI, O’Neill, 87.33
3. Matt Ladley, USA, Nike, 84.67
4. Ayumu Hirano, JPN, Burton, 83.67
5. Tim-Kevin Ravnjak, SLO, Oakley, 82.33

This entry was posted in Reportaže, Snowboarding, Tekmovanja. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>